माजीसा री मूरत लागे प्यारी घणी, लीला अजब घणी लिरिक्स
माजीसा री मूरत लागे प्यारी घणी,
लीला अजब घणी,
देवो दर्शन मैया देवो ओ,
घणी घणी खम्मा माँ मोतियां वाली,
जसोला वाली,
नित उठ जोड़ा हाथ ओ।।
सवाई सिंह जी संग आवो मैया रानी,
सुनो अरजी म्हारी,
लाल बन्ना सा संग लावो ओ,
नोपत नगाड़ा बाजे ढोल थाली,
मां मोतियां वाली,
घूमर रमता आवो ओ।।
भादवा तेरस ने लागे मेलो भारी,
आवे नर ने नारी,
दुनिया रा दुखड़ा मेटो ओ,
थारो ही आसरो मां मोतियां वाली,
मां तू ही रखवाली,
भवसु पार उतारो ओ।।
साचा मन सु ध्यावे जापर मेहर करी,
लीला लहर करी,
माजीसा री महिमा अपरम्पार ओ,
‘मनीष सीरवी’ थाने अरज करी,
सुनो माजीसा म्हारी,
‘जोगाराम प्रजापत’ गावे ओ।।
माजीसा री मूरत लागे प्यारी घणी,
लीला अजब घणी,
देवो दर्शन मैया देवो ओ,
घणी घणी खम्मा माँ मोतियां वाली,
जसोला वाली,
नित उठ जोड़ा हाथ ओ।।
गायक & लिरिक्स – जोगाराम जी प्रजापत ।
यह भजन Lyrics भी पढ़े :-
-
कुण जाणे या माया श्याम री | Kun Jane Ya Maya Shyam Ri Bhajan Lyrics
-
Kai Khelya Kai Khelasi Bhajan Lyrics | कई खेल्या कई खेलसी कई खेल सिधारया ए
-
Bole Nari Suno Piyaji Lyrics | बोलै नारी सुणो पियाजी, मानो म्हारी बात
-
Raja Bharathari se Araj Kare Lyrics | राजा भरथरी से अरज करे भजन लिरिक्स
-
Bas Baat Jarasi Hosi Likhi Takdeer Lyrics | बस बात जरासी होसी लिखी रे तकदीर
Majisa Ri Moort Lage Pyari Ghani – Bhajan in English
Majisa ri moort lage pyari ghani,
Leela ajab ghani,
Devo darshan Maiya devo o,
Ghani ghani khamma Maa Motiya Wali,
Jasola wali,
Nit uth joda haath o.
Sawai Singh ji sang aavo Maiya Rani,
Suno arji mhari,
Laal banna sa sang laavo o,
Nopat nagada baje dhol thaali,
Maa Motiya Wali,
Ghoomar ramta aavo o.
Bhaadwa Teras ne laage Melo bhaari,
Aave nar ne naari,
Duniya ra dukhda meto o,
Tharo hi aasro Maa Motiya Wali,
Maa tu hi rakhwali,
Bhavsagar paar utaaro o.
Saacha man su dhyaave jaapar meher kari,
Leela lahar kari,
Majisa ri mahima aparampaar o,
‘Manish Sirvi’ thaane arj kari,
Suno Majisa mhari,
‘Jogaram Prajapat’ gaave o.
Majisa ri moort lage pyari ghani,
Leela ajab ghani,
Devo darshan Maiya devo o,
Ghani ghani khamma Maa Motiya Wali,
Jasola wali,
Nit uth joda haath o.
✅ FAQs (Majisa Ri Moort Lage Pyari Ghani):
-
माजीसा री मूरत लागे प्यारी घणी भजन किसने गाया है?
यह भजन जोगाराम जी प्रजापत द्वारा गाया और लिखा गया है। -
माँ मोतियां वाली कौन हैं?
माँ मोतियां वाली एक लोकदेवी हैं जिनकी पूजा राजस्थान और जसोला क्षेत्र में होती है। -
भजन में 'जसोला वाली' का क्या अर्थ है?
यह माँ मोतियां वाली का स्थान है, जहाँ उनका प्रसिद्ध मंदिर स्थित है। -
क्या यह भजन किसी विशेष पर्व पर गाया जाता है?
हाँ, भादवा तेरस पर लगने वाले मेले में यह भजन प्रमुखता से गाया जाता है। -
इस भजन का मुख्य भाव क्या है?
यह भजन माँ माजीसा की महिमा, कृपा और भक्तों की श्रद्धा को दर्शाता है। -
क्या यह भजन वीडियो या ऑडियो में उपलब्ध है?
हाँ, यह भजन YouTube और bhaktibhajandiary.in पर सुना जा सकता है। -
क्या माजीसा भजन बच्चों को सिखाया जा सकता है?
हाँ, यह सरल और भक्तिपूर्ण भजन बच्चों के लिए उपयुक्त है। -
इस भजन की भाषा क्या है?
यह भजन राजस्थानी और मारवाड़ी मिश्रित शैली में है। -
भजन में ‘सवाई सिंह जी’ का उल्लेख क्यों है?
यह माँ के प्रमुख सेवक या पौराणिक पात्र के रूप में भजन में वर्णित हैं। -
क्या English में भी ये भजन उपलब्ध है?
हाँ, bhaktibhajandiary.in पर इसका English Transliteration भी उपलब्ध है।
आप भक्ति साधना जगत के तीव्र अपडेट के लिए इस व्हाट्सएप्प चैनल को जरूर Follow कर लेवें।
👇👇👇👇
Leave Message